Cases d’acollida

Has sentit a parlar de les cases d’acollida per a animals?

Si no has sentit parlar t’ho expliquem. Les cases d’acollida són persones que obren les portes de casa seva a un animal rescatat. La persona que acull l’animal en té cura i segueix les instruccions que li dóna l’associació o protectora d’animals. En casos com gossos malalts, quan i on portar els animals al veterinari, donar medicines… etc.

També és una bona manera de poder conèixer de debò l’animal, gràcies a les cases d’acollida podrem saber amb exactitud el seu caràcter, si es porta bé amb gossos, amb gats… compatibles amb nens… etc. A més, les cases d’acollida brinden un lloc calent i reconfortant als animals que realment ho necessiten.

Puc adoptar l’animal que he acollit? 

Per descomptat que sí! És més, si t’ho vols quedar en adopció ets la persona amb preferència, ja que estàs fent una gran tasca i a més a més ajudant enormement a l’associació/protectora i a l’animal.

Cal tenir en compte, però, que cal notificar amb temps el desig d’adoptar l’animal, si l’animal ja està en procés d’adopció per a una altra família ja no podrà ser adoptat per la casa d’acollida. No seria correcte denegar a l’altra part quan ja està en curs la seva adopció. Per això, es prega que es notifiqui aquest desig com més aviat millor perquè l’adopteu.

Em costa diners ser casa d’acollida? 

Sí i no. Depèn de l’acord que arribis amb la protectora pots encarregar-te de comprar l’aliment de l’animal o t’ho paguen ells. Però serà l’únic càrrec que et demanin. Les intervencions veterinàries, els medicaments i altres assumptes s’encarregarà la protectora de cobrir aquestes despeses. L’únic que demanen és que tinguis cura de l’animal amb tot el teu amor! Si després tu vols mimar-lo i comprar coses o vols cobrir alguna despesa addicional és de la teva lliure elecció.

Sigues casa d’acollida per a nosaltres! 

La nostra associació no té un refugi físic on mantenir els animals.

Així que per nosaltres se’ns és IMPRESCINDIBLE per poder continuar rescatant animals. Sense les cases d´acollida amb tot el nostre dolor no podrem fer-nos càrrec de l´animal. Hi ha diferents maneres de ser casa d’acollida:

  • Casa d’acollida temporal: La casa d’acolliment temporal és la que té una data límit per a l’acolliment de l’animal, que tria, evidentment, la casa d’acollida.
  • Casa d’acollida indefinida: La casa d’acollida indefinida vol dir que no hi ha temps límit com passa amb la temporal. La casa d’acollida decideix quedar-se l’animal fins a la seva adopció, encara que passin mesos o fins i tot anys.
  • Casa d’acollida per a cadells: Ja sigui perquè el teu gos només admet cadells o només els pots cuidar. Pots decidir només ser casa d’acollida exclusiva per a cadells.

Si estàs interessat en ser casa d’acollida per a nosaltres… Escriu-nos com més aviat millor! Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes.